fbpx

Studietips för läxhjälp

Förbättra dina skolresultat med våra studietips

Vill du ge dina barn mer motivation och glädje med studier? I detta inlägg ger vi dig studietips på vad du som förälder kan göra och hur du på bästa sätt kan hjälpa ditt eller dina barn att höja sina betyg och resultat i skolan samt kombinera det med annat såsom fritidsintressen och mer tid till annat som de älskar att göra. Det bästa studietips för läxhjälp vi kan ge dig är att testa en session med digital läxhjälp online med våra pedagogiska handledare.

Ta hjälp av våra studietips för att göra studierna roligare

Vårt första studietips för läxhjälp vi kan ge till er är att göra studier roligare. Kom på kreativa sätt att få studierna mindre “tråkiga” Detta får eleven att kunna koncentrera sig bättre samt att bli mer motiverad till att studera. Ett tips är att använda [Quizlet](https://Quizlet.com.). Denna sida gör att du kan göra om tråkiga glosor till roligare quiz, spel och övningsprov. Det är inte bara roligare att lära sig med quizlet, men också effektivt.

Hitta sättet dina barn lär sig bäst på

Alla barn är såklart olika och lär sig på olika sätt. Vissa gillar att läsa texter, vissa att göra övningsfrågor och vissa att diskutera det som man studerar till i vardagliga konversationer. Att hitta hur dina barn lär sig bäst är essentiellt för att effektivisera studierna och inlärningen. Studera gärna tillsammans med vänner då man kan ge varandra olika perspektiv och lära varandra saker. Bäst kan du använda NowStudy:s läxhjälp för att ha någon att “bolla” med och få tips och råd av en handledare som själv varit vid det stadiet.

Sätta upp scheman för dina studier & annat.

För att inte skjuta upp studier eller strunta i dem så är det viktigt med struktur. Ni som föräldrar kan tillsammans med era barn sätta upp scheman på när eleven skall studera. Att ha en fast tid blir som schemat i skolan, att man måste studera vid en viss tid. Låt även eleven få tid till annat som den tycker om, som att sporta, socialisera eller spela. Detta ger energi till studierna och kan ses som en belöning för att man jobbat flitigt.

Tips för hemstudier

Är dina barn hemma från skolan? Vi hjälper gärna till. Mest effektivt är att boka sessioner hos oss. Under April 2020 kan du använda koden NOWSTUDY15 för 15% rabatt på ditt första köp! Se våra paket här. förmen vi vill också gärna dela tips på hur just ditt barn kan studera mer effektivt hemma. Oavsett om dina barn har digitala lektioner eller bara läxor och inlämningar fungerar dessa tips!

1. Vakna inte precis innan lektioner eller studier.


När man studerar hemifrån är det vanligt man slappar mer än vanligt. Många vaknar precis innan deras digitala lektion startar. Detta beror på att de inte behöver ta sig till och från skolan fysiskt. Det är viktigt att låta kroppen men även hjärnan att vakna. Ta en promenad, läs tidningen eller ta en dusch för att komma igång!

2. Rör på dig och få frisk luft.

Bara för att man är hemma och isolerad betyder inte att man inte skall röra på sig. Ute i friska luften är smittospridningen inte lika stor. Att bara stanna hemma är självklart inte optimalt för kroppen men det har även negativ påverkan på hjärnan. Det ger även upphov till dålig sömn vilket även påverkar dina studier. Att röra på dig gör att hjärtat slår snabbare vilket ger mer syre till hjärnan. Detta gör hjärnan mer vaken och effektiviserar dina studier.

3. Sätt upp mål på vad du ska få gjort varje dag.

Då man är hemma så är det frestande att ta det lugnt. Barn kanske vill kolla film eller kolla på sina telefoner. Detta kan också bero på sämre sömn och brist på rörelse. För att ändå se till att få läxor och studier gjorda så är det viktigt att sätta upp tydliga mål. Använd gärna belöningar när du studerat eller gjort en läxa för att få mer motivation att studera.

4. Ta pauser

Det är viktigt att variera det du gör under dagen. Att bara ligga i sängen, bara studera eller bara socialisera gynnar inte studierna. För att kunna prestera så bra som möjligt bör du skapa ett schema och ta pauser från studier. På pauserna rekommenderar vi att gå ut och få frisk luft.

Jobba hos oss? mejla till adressen nedan.